De diepte in

De website oog misschien simpel maar er gaat flink wat denkwerk vooraf om het voor de gebruiker zo makkelijk en duidelijk mogelijk te maken zonder het doel en de wensen van de klant uit het oog te verliezen. Wat moet waarheen linken en hoe zal de gebruiker dat ervaren?

Navigatie
We hebben gekozen voor lange pagina’s met korte stukjes tekst. Een introtekst en paragraaf-knoppen geven meteen weer wat je op deze pagina kan verwachten. Je kunt klikken of scrollen. Het hoofdmenu blijft altijd aan de bovenkant van de site plakken. Met een keuze uit het drop-down menu ga je rechtstreeks naar de sectie op die pagina, waar je dan weer verder kunt scrollen. Zo hoeft je als bezoeker niet steeds heen en weer te klikken en kom je toch langs interessante onderdelen waar je in eerste instantie niet naar opzoek was.

Naar boven scrollen kan overigens ook in een keer met een ‘floating’ knopje rechts onder. (Net als bij deze site)

Call to Action
De gemiddelde websitebezoeker vertrekt snel als hij niet meteen kan vinden waar hij opzoek naar is. De contactgegevens zijn voor de terugkerende bezoeker de belangrijkst. Voor elke ondernemer is het belangrijk om in gesprek te kunnen komen met potentiële klanten. Daarom hebben we op elke pagina duidelijke calls to action geplaatst.

Als je op de smartphone op de telefoonknop drukt bel je direct met Arianne.

Over het Project

Arianne besefte hoe belangrijk het is voor een startende ondernemer om meteen bij aanvang professioneel voor de dag te komen met een passende huisstijl en website.

We hebben in het content management systeem (CMS) van haar website een tool ingebouwd om de zoekmachine optimalisatie (SEO) goed te kunnen uitvoeren.

Samen met een sterk logo en bijpassend briefpapier, envelop en visitekaartje is zij verzekerd van een goede start.

Concept
Het bedrijf is Arianne die persoonlijk de nabestaande begeleidt. Daarom heeft ze ervoor gekozen om met haar portret prominent op de site en het visitekaartje te verschijnen. Zo ziet de bezoeker van de site meteen met wie ze te maken krijgen en ontstaat er meteen een vorm van herkenning bij de eerste ontmoeting. Arianne laat onder meer haar visitekaartje achter. Als het tijd is om Arianne in te schakelen is haar kaartje snel herkend. Het te bellen nummer staat groot onder haar foto.

Logo
De grote golf staat voor het verdriet van verlies dat altijd, in meer of mindere mate, blijft. De paarse ‘omarmende’ golf staat voor de begeleiding en is daarom qua kleur gelinkt aan het woord ‘uitvaartbegeleiding’. Voor Arianne’s naam hebben we gekozen voor een handgeschreven letter om het persoonlijke te benadrukken.
De golven uit het logo komen weer terug onderaan het briefpapier en de website.

Op elk apparaat
Desktop computers, laptops, tablets en smartphones. Overal een mooie weergave en een prettige gebruikerservaring dankzij het toepassen van een flexibel ontwerp. (Responsive Webdesign)

Zelf onderhouden
Aan het eind van een kleine CMS-cursus eind mei is de site aan Arianne overgedragen. Sindsdien heeft zij zelf teksten geoptimaliseerd voor de zoekmachines. Ook heeft zij plaatjes aangepast en nieuwsberichten en blog posts toegevoegd.

Elke klant krijgt bij oplevering van een website een korte CMS-introductiecursus van 45 minuten zodat zij goed op weg en overweg kunnen met hun nieuwe website.

Omvang:

  • Logo en huisstijl ontwerp en ontwikkeling
  • Responsive website concept, ontwerp en productie
  • Gereserveerd-kaart ontwerp
  • e-mail handtekening
  • Adviezen en begeleiding
Related Projects
De StoffenbeursRed Sheep responsive website