pictogrammen hulpbehoevenden

Pictogrammen Hulpbehoevenden.

Over het project

GGD West Brabant wilde een infowaaier ontwikkelen als handig hulpmiddel voor verminderd zelfredzamen en hun verzorger. Zo’n waaier moet voor de hulpbehoevende altijd snel voor handen zijn en oplossingen bieden in uiteenlopende situaties.

De infowaaier “Veilig en gezond thuis wonen” kreeg 6 hoofdstukken met in totaal 28 tips op het gebied van gezondheid, inbraak- en brandpreventie. Elk hoofdstuk en elke tip kreeg een duidelijk herkenbaar pictogram om het snel vinden van de oplossing in een desbetreffende situatie te bevorderen.

De vormgegeven werd gedaan door het vaste bureau van GGD West Brabant. Er moest ook nog iemand gevonden worden die ervaring heeft met ontwikkelen van pictogrammen voor hulpbehoevenden.

Na diverse zoekopdrachten in Google kwamen er bij de zoekopdracht “pictogrammen dementerende” de pictogrammen die The Fresh Connection ontwikkelde voor Servicepaspoort naar voren. Het vertrouwen was meteen gewonnen en de samenwerking was een feit. The Fresh Connection kreeg de opdracht om 34 pictogrammen verminderd zelfredzamen te ontwikkelen.

We hopen dat we het leven van de hulpbehoevenden en hun verzorgers een stukje makkelijker gemaakt hebben. Wederom een mooie klus om trots op te zijn.

Omvang:

  • Ontwerp en ontwikkeling pictogrammen hulpbehoevenden
Related Projects
pictogrammen ontwikkeling